Kinderyoga bij Stralen Yoga Centrum
Yoga voor de jeugd

Stralen Yoga Centrum biedt, naast een gevarieerd aanbod voor volwassenen, ook lessen aan voor kinderen (4 tot 8 jaar), tieners (8 tot 14 jaar) en jongvolwassenen (14 tot 18 jaar).

Woensdagen 15:00 uur kinderyoga o.l.v. Eliesa
Woensdagen 16:30 uur Tieneryoga o.l.v. Eliesa

Jongvolwassenen kunnen dit najaar gratis proeflessen volgen op 9 en 23 november en 7 december. Na drie keer geproefd te hebben of yoga wat voor je is, kun je na de kerstvakantie wekelijks op de maandag avond een JOVO-yogales volgen onder leiding van Agnes.

Kinderyoga (4 tot 8 jaar)  

We leven in een wereld waarin kinderen ontzettend veel 'moeten'. In de yogalessen leren zij vooral om aanwezig te zijn in het hier en nu, bewust te zijn van hun eigen lichaam, gedachten en gevoelens.

Bij Stralen creƫren we in de yogales een vrijplaats waar zij zichzelf mogen zijn. Op speelse wijze maken de kinderen kennis met de verschillende yoga houdingen. Door middel van spelelementen, thema's en bewegen, kunnen ze een moment van ontspanning en rust ervaren en kan ook de natuurlijke adembeweging weer in balans komen.

Yogajuf Eliesa weet daarvoor een veilige, speelse en vooral vrije les neer te zetten waarin de kinderen ook geprikkeld worden in hun eigen creativiteit en ontwikkeling.

Tieneryoga (8 tot 14 jaar)

Samen met leeftijdgenoten yogalessen volgen. Voelen dat je onderdeel bent van de groep.
Zelf invloed hebben op de vorm en inhoud van de les. Je hoort er bij. En samen met de andere deelnemers heb je het gezellig en fijn in de les.

Tegelijkertijd nodigen we je uit om naast je rol in de groep, je rol op school, je rol in het gezin, je beelden over de toekomst... vooral jezelf te ervaren op dit moment. Weer contact maken met je lichaam, je ademhaling en je gedachten te verkennen.

We doen dat o.a. door meer diepgang aan te brengen in de aangeboden yoga houdingen. 

Voelen hoe fijn het is om vrij te bewegen. Onderscheid te leren herkennen in spanning en rust, en je eigen gewoontes verkennen.


JOVO yoga (14 tot 18 jaar)

JOVO-yoga is yoga voor jong volwassenen (14 tot 18 jaar). In deze yogales kun je samen met leeftijdgenoten kennis maken met yoga en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Het gaat er hier niet om wie de beste is, je hoeft niet tot het uiterste te gaan....je laat je moeiteloos meenemen in de oefeningen om te ervaren hoe je lijf, je gedachten, je gevoelens en je ademhaling daarop reageren. 

Naast de hectiek, het druk zijn, wat je wellicht ervaart met school, studie en andere bezigheden, neem je in deze les juist even tijd om te ontspannen. Dat betekent niet dat de oefeningen sloom zijn, soms moet je even aanspannen om daarna extra goed los te kunnen laten. We hoeven onszelf ook niet al te serieus te nemen, dus er mag gelachen worden en samen zorgen voor een leuke les.

Op 9 en 23 november en 7 december kun je gratis proeflessen volgen (je mag ze ook alle drie meedoen). na de kerstvakantie starten de wekelijkse JOVO-yogalessen op maandagavond onder leiding van Agnes.