Kinderyoga bij Stralen Yoga Centrum
Yoga voor de jeugd

Door de Corona maatregelen zijn de yogalessen voor de jeugd tijdelijk opgeschort tot na de verscherpte lockdown. Middels online Teasers blijven we wel in contact met u en uw kind. Maar zodra we weer lessen mogen verzorgen in de studio zijn de kinderen hier weer van harte welkom. Juist nu kinderen het zo zwaar te verduren hebben door alle beperkende maatregelen, denken we dat yoga een goede bijdrage kan leveren aan hun welzijn. Hieronder stelt onze docent Eliesa zich aan u voor en vertelt ze iets over het verloop van een kinderyogales.

Kinderyoga (4 tot 8 jaar)  

We leven in een wereld waarin kinderen ontzettend veel 'moeten'. In de yogalessen leren zij vooral om aanwezig te zijn in het hier en nu, bewust te zijn van hun eigen lichaam, gedachten en gevoelens.

Bij Stralen creƫren we in de yogales een vrijplaats waar zij zichzelf mogen zijn. Op speelse wijze maken de kinderen kennis met de verschillende yoga houdingen. Door middel van spelelementen, thema's en bewegen, kunnen ze een moment van ontspanning en rust ervaren en kan ook de natuurlijke adembeweging weer in balans komen.

Yogajuf Eliesa weet daarvoor een veilige, speelse en vooral vrije les neer te zetten waarin de kinderen ook geprikkeld worden in hun eigen creativiteit en ontwikkeling.

Tieneryoga (8 tot 14 jaar)

Samen met leeftijdgenoten yogalessen volgen. Voelen dat je onderdeel bent van de groep.
Zelf invloed hebben op de vorm en inhoud van de les. Je hoort er bij. En samen met de andere deelnemers heb je het gezellig en fijn in de les.

Tegelijkertijd nodigen we je uit om naast je rol in de groep, je rol op school, je rol in het gezin, je beelden over de toekomst... vooral jezelf te ervaren op dit moment. Weer contact maken met je lichaam, je ademhaling en je gedachten te verkennen.

We doen dat o.a. door meer diepgang aan te brengen in de aangeboden yoga houdingen. 

Voelen hoe fijn het is om vrij te bewegen. Onderscheid te leren herkennen in spanning en rust, en je eigen gewoontes verkennen.


JOVO yoga (14 tot 18 jaar)

JOVO-yoga is yoga voor jong volwassenen (14 tot 18 jaar). In deze yogales kun je samen met leeftijdgenoten kennis maken met yoga en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Het gaat er hier niet om wie de beste is, je hoeft niet tot het uiterste te gaan....je laat je moeiteloos meenemen in de oefeningen om te ervaren hoe je lijf, je gedachten, je gevoelens en je ademhaling daarop reageren. 

Naast de hectiek, het druk zijn, wat je wellicht ervaart met school, studie en andere bezigheden, neem je in deze les juist even tijd om te ontspannen. Dat betekent niet dat de oefeningen sloom zijn, soms moet je even aanspannen om daarna extra goed los te kunnen laten. We hoeven onszelf ook niet al te serieus te nemen, dus er mag gelachen worden en samen zorgen voor een leuke les.

Op 9 en 23 november en 7 december kun je gratis proeflessen volgen (je mag ze ook alle drie meedoen). na de kerstvakantie starten de wekelijkse JOVO-yogalessen op maandagavond onder leiding van Agnes.