Gastenboek workshops

Lees hieronder de ervaringen van deelnemers met de verschillende workshops bij Stralen Yoga Centrum.

....

.....

(Workshop A&O). "Ik vond het een fijne en duidelijke workshop. De oefeningen waren goed uit te voeren. ook thuis met behulp van de geluidsbestanden en het werkboek. Het is in het dagelijks leven goed toepasbaar en geeft extra ontspanning. Als ik de rust en de tijd neem, vind ik het heerlijk om een oefening te doen, samen met een oefening uit de Ademworkshop." Inge Schalk (September 2020)

(Workshop A&)) "Fijn om handvatten te hebben waar ik altijd op terug kan vallen wanneer het niet goed met me gaat. Maar ook wanneer het wel goed met me gaat kan ik zorgen voor meer ontspanning door bewust oefeningen te doen uit de map. Ook leuk om te merken dat mijn lichaam soms automatisch oefeningen doet wanneer ik mij onrustig voel. Goed voor mijn lichaam en geest! Dankjewel Janine!" Ruby Schalk (September 2020)

"De workshop (A&O) geeft duidelijke informatie, beschreven oefeningen en luistersessies (alle lessen op een geluidsbestand). Door deze combinatie kun je goed begrijpen hoe je ademhaling werkt en hoe je daaraan kunt werken; welke theorie en welke oefeningen passen bij jou, geven jou ontspanning. Heel bruikbaar en altijd gezellig." Jolanda Buijs (december 2019)

"De theoretische kant (van de workshop A&O) heeft gemaakt dat er meer bewustwording is ontstaan t.a.v. het woord ontspanning. Er zit een verschil tussen denken dat je ontspannen bent en dat ook echt voelen. De instructies helpen daar goed bij. Doordat je noteert hoe je je na een instructie voelt, merk je dat je vooraf misschien niet zo ontspannen was als je dacht. Door thuis te oefenen registreert je systeem onbewust wat fijn is voor jou en je merkt dat je de instructies niet meer nodig hebt, omdat deze zich als vanzelf bij jou aandienen. Het is fijn dat de groep klein is, zodat er veiligheid en verbinding ontstaat en we van elkaar kunnen leren. We zijn immers allemaal anders. Tot slot alle complimenten voor Janine voor het mogelijk maken van deze workshop; het maken van het fijne werkboek en het delen van haar kennis om ons een stapje verder te brengen op ons levenspad naar een staat van Zijn." Erica van As (december 2019)

 "Door omstandigheden heb ik een deel van de lessen moeten missen en was ik niet in staat om thuis te oefenen. De methodiek is echter prima: lessen met oefeningen én theorie, de geluidsbestanden voor thuis en het huiswerk. De manier waarop Janine lessen geeft is top! De lessen waren fijn en een goede uitleg!" anoniem (december 2019)

"De workshop A&O is een fijne verdieping over wat ontspannen is, doet en hoe het werkt. Ik begrijp nu beter wat mijn lichaam aangeeft en wat er waarschijnlijk aan de hand is. Maar nog prettiger is, is dat ik vanuit de oefeningen en theorie nu handvatten heb om daar zo goed mogelijk mee om te gaan!" Linda (december 2019)

 "De theorie en de uitleg in de lessen hebben me veel inzicht gegeven in wat stress is en hoe je het kunt verminderen. De oefeningen zijn zeer divers. Fijn dat het ook een niet al te grote groep was. Er was aandacht voor iedereen. Blij ben ik met de geluidsbestanden. Ik gebruik ze heel vaak. Vooral voor het slapen gaan. Een jaar geleden was ik gestrest en uitgeput, dankzij de wekelijkse yoga en deze workshop (A&O) voel ik mij rustig en in balans. Heel veel dank daarvoor, Janine. Je bent een top docente!" Yvonne Schouten (december 2019)

(Ademworkshop) "Ademhaling betekent veel meer dan ik gedacht had. Het beïnvloedt je hele systeem. Door dit inzicht kan ik zelf ook invloed hebben op mijn beperkingen, door mijn ademhaling te oefenen!" Margreet Kant (januari 2018)

(Ademworkshop) "Hele praktische informatie over de ademhaling afgewisseld met oefeningen die ook thuis uitgevoerd kunnen worden. Het 'boekske', waar de volledige informatie in staat, mag mee naar huis om alles nog eens rustig na te kijken. Al met al een nuttige cursus!" Anoniem (januari 2018)

(Ademworkshop) "Leerzame en leuke cursus. Ik ga er zeker mee aan de slag" José van Elderen (januari 2018)

(Ademworkshop) "Een hele leerzame dag met interessante testjes en een top docent!" Manon Goudsbloem (januari 2018)

(Ademworkshop) "De dag maakte me nog meer bewust van de relatie tot de adem en de dagelijkse bezigheden. Ademen kan rust brengen. Daar moet je tijd voor nemen en tijd in investeren. Alleen dat al brengt verandering teweeg. Ik ben benieuwd wat dit de komende tijd gaat opleveren!" Anoniem (januari 2018)

"Deze ademworkshop heeft een ruime hoeveelheid informatie gegeven wat mijn adembewustzijn heeft verrijkt. Bedankt daarvoor" Anite Jonkers (januari 2018)

"De ademworkshop van Janine is een prachtige verdieping voor iedereen die meer wil weten over hoe de ademhaling nu eigenlijk werkt, hoe de ademhaling invloed kan hebben op je gezondheid en hoe dit alles nu precies werkt in de ademhalingsoefeningen tijdens de yogalessen. De informatie wordt heel duidelijk en laagdrempelig aangeboden, overzichtelijk ondanks de diepgang.

 

De ondersteuning via een PowerPointpresentatie helpt hierbij en de tussentijdse testjes maken dat er aan de hand van de theorie meteen uitgeprobeerd kan worden hoe het met je eigen ademhaling is.

 

Uiteraard is er ook ruimte voor uitgebreide ademhalingsoefeningen op de yogamat waardoor je meegenomen wordt in hoe bepaalde oefeningen aanvoelen en wat ze voor jou als persoon doen.

 

De syllabus die na afloop uitgereikt wordt, vormt een mooi naslagwerk voor hetgeen in de workshop behandeld is en is dankzij alle oefeningen die hierin staan ook een praktische gids voor het zelf bezig zijn met ademhalingsoefeningen.

 

Ik vind het fijn om in een aparte workshop meegenomen te zijn in de achtergrond van de ademhaling om nog beter te snappen wat we tijdens de lessen doen en waarom. Dat maakt het dan weer gemakkelijker om me helemaal te kunnen overgeven aan de oefeningen tijdens de reguliere yogalessen." Linda van Zwet (september 2017)

(Ademworkshop) "Interessante en nuttige workshop met goede afwisseling tussen theorie en oefeningen. Gezien mijn ademhalingsproblemen ben ik zeker van plan tijd te investeren in oefeningen in de hoop en verwachting dat het me helpt." Jolanda van Helden (september 2017)

(Ademworkshop) "Met de yoga zijn we veel bezig met de ademhaling en merk je in de praktijk wat dit met je doet. Deze workshop is een mooie aanvulling over de theorie hierachter. Ademhaling is belangrijk en daarom is de workshop en yoga aan te bevelen aan iedereen!" Leontine de Haan (september 2017)

(Ademworkshop) "Janine maakt er veel werk van om deelnemers te laten beseffen hoe je adem werkt en hen vervolgens daar ook gevoel bij te geven. Wat gaat goed, wat kan beter? En wat kun je vervolgens doen om dingen ook daadwerkelijk te verbeteren. Een hele fijne ervaring die voor herhaling vatbaar is!" Petra Bunt-van de Ven (september 2017)

(Ademworkshop) "Het was een fijne, leerzame en gezellige dag!" Inge Schalk (September 2017)

(Ademworkshop) "We zijn begonnen met voorstellen en een duidelijk introductiefilmpje. Daarna wat theorie over de adem. Tussendoor yoga, dat was leuk en weer verder met de workshop. We kregen ook praktijkoefeningen voor de ademhaling. Na een lekkere lunch weer verder. Janine had een duidelijke PowerPoint. op het laatst afgesloten met een ontspanningsoefening. Wat mij erg is bijgebleven en waar ik ook mee ga oefenen is het focussen op de uitademing in plaats van de inademing." Ruby Schalk (september 2017)

 (Ademworkshop) "Het is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het functioneren van lichaam en geest. En je bent nooit te oud om te leren." Ria van de Wiel (mei 2016)

(Ademworkshop) "Ik merk dat mijn lichaam beter aanvoelt. Ik heb minder last van ongemakken. Het ademen gaat nu een stuk beter en daarmee de yogalessen ook" Jenny Gortzak (mei 2016)

(Ademworkshop) "Ik vond het bijzonder om deze workshop te doen. Zeker als je 'verkeerd' ademhaalt helpt deze workshop om je bewust te maken van je ademhaling en het sturen van de adem naar bepaalde delen in je lijf. Het is niet ingewikkeld en de uitleg is goed." Adrie van de Water (mei 2016)