Gastenboek workshops

Lees hieronder de ervaringen van deelnemers met de verschillende workshops bij Stralen Yoga Centrum.

....

....

(Blote voeten challenge) "Het gaat echt goed met mijn voeten en dat werkt door in de rest van het lichaam. Ik heb eerlijk gezegd nog niet zoveel buiten gelopen op blote voeten, maar de oefening met het stekelballetje doe ik geregeld en dat geeft een heerlijk gevoel aan mijn voeten" Anoniem (Juli 2023)

(Blote voeten challenge) "Voor de blote voeten challenge liep ik al graag op blote voeten, vooral op warme vakanties en in de sauna. Nu, na de challenge doe ik dat ook veel meer thuis. Zowel binnen als buiten bij de paarden. Het doet mij goed. Ik voel het in heel mijn lijf en ik merk dat ik het mis als ik een hele dag met schoenen loop. Het is mij gelukt om de meeste challenges uit te voeren. In die periode ben ik ook op vakantie geweest, maar ik kon daarna de draad gemakkelijk weer oppakken. Ik had direct baat bij de challenge waarbij je die hiel lang genoeg aan de grond laat en die waarbij je je achterste been ver genoeg naar achteren beweegt. Earthing, de voetmassage en het badje vond ik het lekkerst en het leukst om te doen. Nu, na de challenge, loop ik veel vaker op blote voeten en sta ik mezelf toe om tijd te nemen voor earthing, voetenbadje en massage. De inhoud van het zakje vond ik goed, nu is mij ook duidelijk waarom de twee kaartjes erin zaten...ik vond het leuk en fijn en ga nog veel lekker op blote voeten lopen". Ruby (Juli 2023)

(Blote voeten challenge) "Wandelen op blote voeten in de natuur was voor mij een nieuwe ervaring. Dicht bij de natuur, letterlijk en figuurlijk prikkelend. Ik heb bewust gelopen (contact met de ondergrond/afwikkelen/balans op een stam). Het aarden geeft rust, een gevoel van loslaten....volgend jaar weer?" Dirrie (Juli 2023)

(Blote voeten challenge) "Het was voor mij een leuke, leerzame en fijne ervaring. Veel oefeningen waarbij je geconfronteerd wordt met je stijve voeten. Het voetenbadje met Alka zout en de massage daarna waren heel fijn. Mijn voeten waren mooi schoon en voelden heerlijk zacht aan. Na het lopen op blote voeten buiten (aarden) voelde ik me rustiger en vrolijk. Inmiddels ben ik overgestapt naar barefoot schoenen en het bevalt prima. Kortom een geweldige uitdaging met een gezellige blote-voeten-wandeling in de duinen als afsluiting." Inge (Juli 2023)

(Blote voeten challenge) "De blote voeten challenge was voor mij best een uitdaging. Mijn schoenenkast staat vol met schoenen met (hoge) hakken) en ik vind het leuk en belangrijk om er mooi uit te zien. Ik begrijp en voel wel dat lopen op platte schoenen veel beter voor me is, maar ik merk dat ik er mentaal nog niet aan toe ben om afscheid te nemen van mijn hakjes. De oefeningen waren wel lekker om te doen en op vakantie heb ik ook best veel op blote voeten gelopen. Vooral mijn kuiten zijn stijf, dus die ben ik meer gaan rekken. De 'dome' had ik al dus die komt van pas" Anoniem (Juli 2023)

(Blote voeten challenge) "Bedankt voor alle tips die je meegegeven hebt tijdens de challenge. Ik heb nu heerlijke schoenen (ook voor in huis) die niet pijn doen bij het lopen en ik voel me er heel fijn bij". Anoniem (Juli 2023)

(BekkenBodem yoga) "Een workshop bij Janine volgen betekent voor mij, naast het leerzame aspect, ook genieten van een dagje voor mezelf. Alle theorie is duidelijk te volgen, ook hoe je dit kunt vertalen naar de praktijk. Samen met andere vrouwen (die in hetzelfde schuitje zitten) de cursus volgen, maakt dat je je vrij voelt om je problemen te delen. En de lunch is ook al zo genieten!" Rosalie (mei 2023)

(BekkenBodem yoga) “Lieve Janine, de bekkenbodem yoga is echt een aanrader. Wat een fantastische ervaring om bij jou deze workshop te mogen volgen. Waar je echt aan begint, weet je van tevoren nooit, maar wat ben ik verrast over jouw manier van ‘les’geven. Ik heb nieuwe informatie geleerd over de hele bekkenbodem en over allerlei andere factoren en spieren die hiermee samenwerken. In de lesmap staat alle info én oefeningen om thuis na te lezen. Iedereen die deze workshop volgt leert in elk geval haar lichaam beter kennen, wat altijd winst is. Je hoeft je nergens voor te schamen of iets dergelijks, omdat we met vrouwen onder elkaar zijn. Ieder met haar eigen klachten. Enne…je wordt toch verwendJ” Liefs van Jolanda Buijs (mei 2023)

(BekkenBodem yoga) “Nadat ik lang heb overwogen om de BB workshop te volgen, heb ik dat uiteindelijk toch gedaan, en daar heb ik geen spijt van! Ik heb in de workshop veel inzichten gekregen hoe mijn lichaam werkt en wat mijn gewoontepatronen zijn. Janine geeft goede uitleg hoe ik die kan veranderen en hoe je je BB kan ontspannen. Ik heb er veel van geleerd!. Het was een fijne en gezellige workshop met heerlijke lunches en ander lekkers. Lieve Janine, hartelijk bedankt!” Frida (mei 2023)

(Schouder & Nek) “Lieve Janine en Jolanda. Het was een heel fijne en zinvolle dag met veel praktische tips en oefeningen. Ik probeer er zelf mee aan de slag te gaan en ik heb het idee dat het na vandaag al beter voelt. Heel erg bedankt voor alle lekkere dingen, het was heerlijk! Liefs” Jeanne (15 april 2023)

(Schouder & Nek) “Ik vond het een fijne en leerzame workshop. Intensief, veel goede informatie. Fijne, open sfeer. Ik geef een 10 omdat ik niet weet wat er verbeterd zou kunnen worden.”  Jacqueline van der Valk (15 april 2023)

 

(Schouder & Nek “Prettig, rustig stemgebruik van beiden, goede uitleg, fijn dat ik nu het balletje kan gebruiken, super lekker de trigger point massage, super lekker de oefeningen met de props, gastvrij onthaal en heerlijke soep, brood en salade. Lekker veel thee gedronken en nog een stukje brownie. Stukje regulatie vind ik voor mijzelf belangrijk. Jolanda en Janine, super bedankt voor de ontspannen dag. Ik heb een beetje kunnen reguleren door jullie. Veel liefs”. Anne-Marie (15 april 2023) 

(Schouder & Nek) “9. Het was een leerzame/uitgebreide workshop. Alles is goed toegelicht op een duidelijke manier. Wat ik prettig vind is dat er dieper wordt ingegaan op de anatomie, ook al weet ik er al wat van. En dat de oefeningen goed uitgelegd worden en je het zelf gaat ervaren. Het was een leuke/leerzame workshop. Complimenten het was een leuke dag”. Stephanie (15 april 2023)

(Schouder & Nek) “Cijfer 9 t.o.v. mijn doel, namelijk actief aan de slag gaan met onderzoeken van oorzaken en mogelijke oplossingen. Genoeg ‘brillen’ om verder te verkennen” Anoniem (15 april 2023)

 

(Schouder & Nek) “Op een ontspannen manier kennis gemaakt met yoga. Een dag voor mijzelf in een rustige en veilige omgeving. Prettige stem om naar te luisteren. Nu zelf zoeken naar de balans van inspanning en ontspanning. Dankjewel” Julya (15 april 2023) 

(Schouder & nek) “Interessant, duidelijk en goed verzorgd…top dus!. Voor mij persoonlijk was het een wat trage/langzame start. Ik heb al veel kennis. De middag was top en daar had ik nog wel wat meer van willen weten. Bijvoorbeeld over zelfregulatie” Anoniem (15 april 2023)

(Workshop Schouder & nek) "klein groepje, gedegen kennis zoals we gewend zijn van Janine, uitgebreid werkboek, duidelijke uitleg triggerpunten en mini massage door Jolanda, heerlijke lunch, mail achteraf met geluidsbestanden. Ik heb geen minpunten. Ik heb veel kennis opgedaan, nu nog toepassen!" Sija (Januari 2023)

(Workshop Schouder & Nek) "Hoi Janine, wat een fijne workshop weer (zoals altijd). Veel geleerd en fijn dat je altijs alles zo goed uitlegt. Ook weer een uitgebreid werkboek erbij, dat kan in de Stralen-Bibliotheek! Ook de samenwerking met Jolanda is waardevol en we zijn weer verwend met lekker eten. Kortom: bedankt voor alles! Liefs" Yvonne (Januari 2023)

(Workshop Schouder & Nek) "Ik voelde me erg op mijn gemak en vond het een hele leerzame dag. De combinatie van theorie en de oefeningen vond ik erg fijn en ik heb nu mooie oefeningen om thuis te doen. Je hebt een hele prettige en rustige stem om naar te luisteren. Bedankt voor de fijne dag en de heerlijke lunch! Liefs" Bibian (Januari 2023)

(Workshop Schouder & Nek) "Lieve Janine. Het was een topdag. Je bent een geweldige workshopleidster. Goede opbouw, een warm bad. Ik heb inderdaad inzicht gekregen in de schouders- en nekproblematiek, waardoor ik zeer gemotiveerd ben om eraan te werken. Je creëert een fijne en veilige sfeer. Erg prettige ruimte. Jammer dat ik zover weg woon. Ik zou meteen yogalessen bij je nemen. Ik merkte hoe fijn die ontspanning is. Liefs en bedankt!" Ulli (Janueri 2023) 

(Workshop Schouder & Nek) "Janine/Jolanda, Het was voor mij een herstart na mijn operatie. Ik heb genoten van het 'terug zijn' in deze workshop, met zoveel nieuwe informatie waar ik weer wat mee kan om mijn onstabiliteit om te buigen naar stabiliteit. Ik ga mijn best doen!" Ria (Januari 2023)

(Workshop Schouder & Nek) "Zoals ik al in jouw yogalessen rust in mijzelf vond, wilde ik dat ook in deze workshop vinden om zo veel meer spanning in schouder en nek los te kunnen laten en daardoor pijn te kunnen verminderen. De pijn zal niet zomaar weg zijn, maar ik voel na deze dag wel dat het zeker haalbaar is. De dag was super. De rust, de uitleg, de oefeningen, het lekkere eten. Wat een zaligheid om mee te mogen maken. Dank daarvoor:-). Ik ga thuis met alles van deze dag zeker aan de slag". Nancy (Januari 2023)

(Workshop Schouder & Nek) "Het was een succesvolle dag met veel nuttige tips en handvatten. Fijn dat het gaat om de achtergrond van klachten en niet de bestrijding van klachten. Hierdoor is er meer inzicht in waar klachten vandaan komen en wat eraan gedaan kan worden. Dank voor deze workshop!" Neeltje (Januari 2023)

(Special Ademhaling voor meditatie docenten) "Zoals gewoonlijk een heerlijk leerzame dag gehad. Alles was goed verzorgd en een deskundige uitleg. Het is echt een aanrader en ik ga er zelf zeker mee aan de slag". Anoniem (November 2022)

(Special Ademhaling voor meditatie docenten) "Wederom erg prettig! De verdieping die ik vandaag gekregen heb, geeft mij meer ruimte om dit te integreren in mijn praktijk. Ik heb ernaar uitgekeken en ben ook dankbaar voor hetgeen je me geeft. Het geeft toch weer een extra steuntje in de rug. Erg duidelijk!!". Anoniem (November 2022)

(Special Ademhaling voor meditatie docenten) "Niet gedacht dat de ademhaling zveel invloed heeft op zowel je mentale als lichamelijke gesteldheid. De les was heel mooi en duidelijk. Goede balans tussen praktijkvoorbeelden en theorie". Anoniem (November 2022)

(Special Ademhaling voor meditatie docenten) "Interessante workshop. Leuke nieuwe dingen geleerd die ook gebruikt kunnen worden voor een eigen workshop en voor eigen meditatielessen. De workshop was afwisselend qua theorie en oefeningen en er was voldoende tijd voor vragen etc. Veilige omgeving:-)". Anoniem (November 2022)

(Special Ademhaling voor meditatie docenten) "Bedankt voor de leuke bijscholing. Erg interessant en veel info en verdieping. Ik ga ermee aan de slag en hoop dit te gaan gebruiken in een workshop en in de meditaties en coaching. Ook zie ik de voordelen om de oefeningen te gaan gebruiken bij het doen van opstellingen, zodat men nog meer in contact kan zijn en blijven met lichaam en geest. Heel erg bedankt, warme groet: Linda de Jong". (November 2022)

(Special Ademhaling voor meditatie docenten) "Heel interessant, vooral ook doordat de bewustwording van de adem en de juiste technieken erachter niet alleen je fysiologisch lichaamsstelsel kan reguleren, maar ook je mentale welzijn. Alle tools, handvatten en het werkboek zorgen voor een compleet geheel voor alle 'soorten' mensen, van beginner tot ervaren". Anoniem (November 2022)

(BekkenBodem Yoga) "De workshop wordt gegeven in een kleine groep. Je leert hoe spiergroepen samenwerken. Zo heeft een gespannen BB bijvoorbeeld invloed op o.a. je middenrif. Dat was voor mij een eyeopener. Buiten de lesdagen om ontvang je Teasers in de mail, communicatie met elkaar in de app groep, een goed werkboek en kun je Janine altijd mailen of appen. Het is hard werken, maar dan bereik je ook wat. Je leert gewoontepatronen te veranderen voor resultaat. Dit is een aanrader voor elke vrouw. Janine is zowel theoretisch als praktisch goed onderlegd" Sija (Juni 2022)

(BekkenBodem Yoga) "Ik raad iedereen die last heeft van de bekkenbodem deze cursus aan. De cursus is een mooie combinatie van theorie en praktijk. Janine heeft een hele persoonlijke aanpak en staat altijd voor je klaar. Ik had, voordat ik met de cursus begon, geen gevoel in mijn bekkenbodem en veel urineverlies. Na de cursus kan ik nu achter mijn dochtertje in de tuin rennen zonder urineverlies! Het is hard werken en vraagt discipline maar je ziet echt resultaat. Ik ben er nog niet maar ik heb mooie stappen gezet door Janine." Marieke (Juni 2022) 

(BekkenBodem Yoga) "De cursus was zeer leerzaam, vooral je goede uitleg. Eigenlijk geen verbeterpunten voor mij. Het was goed te horen dat jij ook meerdere keren opnieuw was begonnen met je oefeningen. Dat is voor mij een stok achter de deur om door te gaan." (Juni 2022)

(BekkenBodem Yoga) "Ik heb de cursus bekkenbodemyoga gevolgd. Janine geeft een hele duidelijke uitleg en laat het je voelen en beleven. Daarbij is thuis oefenen heel belangrijk en ga je merken wat er veranderd. Dit heeft echter wel tijd en discipline nodig. Ik wil de cursus zeker aanbevelen om bekkenbodemproblemen aan te pakken of juist voor te zijn". Ellen (mei 2022)

(BekkenBodem Yoga) "Niezen, springen en even een sprintje trekken met een volle blaas gaf urineverlies. Vervelend, maar als dat straks ook gebeurt bij minder extreme omstandigheden, dat wilde ik toch voorkomen. Dus besloot ik naar de workshop Bekkenbodem Yoga te gaan. Hier heb ik geen spijt van. Je leert je bekkenbodem weer voelen en sterker maken. Met duidelijke oefeningen waar je thuis mee aan de slag kan. En wat ook fijn is, dat je door de theorie erbij ook nog weet waar je precies mee bezig bent. Heel verhelderend. Buiten de lesdagen om krijg je voldoende ondersteuning. Je kunt altijd met je vragen terecht. Dat is erg prettig. En via de groeps whatsapp leer je ook van elkaars vragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in de toekomst niet, nu ik eindelijk van het maandverband af ben, naar incontinentiemateriaal hoef over te stappen. Bedankt Janine voor deze workshop en alle nieuwe inzichten". Inge (mei 2022)

(BekkenBodem Yoga) "De workshop Bekkenbodemyoga, gegeven door Janine Himpers, vindt plaats in een veilige omgeving, met persoonlijke begeleiding in groepjes van 7 cursisten. In mijn geval ben ik op weg gegaan naar herstel van de bekkenbodemfunctie i.v.m. urineverlies. Het is hard werken, maar het zet mijn gevoel van angst om urine te verliezen om in geloof in mijzelf om de kracht weer terug te brengen in de bekkenbodem. Janine, heel erg bedankt!" Julia J. de Boer-Klerks (mei 2022)

(BekkenBodem Yoga) "Het voelt  al een paar jaar ongemakkelijk en ook gênant  als ik onverwachts moet niezen, een sprintje moet trekken of moet hoesten en dat gepaard gaat met urineverlies. Niet veel maar toch en als het maar niet erger wordt. Tja, dat kan natuurlijk gebeuren als je kort achter elkaar vier kinderen hebt gekregen maar is er dan niets aan te doen? Ja, een heleboel blijkt als ik start met de bekkenbodemworkshop bij Janine. Er gaat een wereld voor mij open. Janine heeft veel kennis over de bekkenbodem en de werking ervan. Leert je op respectvolle en vakkundige wijze hoe je aangeleerde gewoontes kunt veranderen, je klachten aan kunt pakken en met succes. Het is een traject van vallen en opstaan. Vallen mag en en als je bij het opstaan hulp nodig hebt staat Janine altijd voor je klaar. Op vakkundige en respectvolle wijze doorbreekt Janine taboes en laat iedereen in haar waarde. De workshop is interactief, maatwerk en voorzien van duidelijk "lesmateriaal". Een aanrader voor iedereen die kampt met klachten t.a.v. de bekkenbodem. Er is gewoon iets aan te doen en dan ben je bij Janine op het juiste adres. Janine kent haar grenzen en weet ook goed aan te geven waar advies van een arts raadzaam is. En heel belangrijk, het is ook gewoon gezellig :) en de lunch is heerlijk!" Lidwien Kroon (mei 2022)

(BekkenBodem Yoga) "In deze workshop heb ik geleerd hoe om te gaan met lichaamsspanningen en hoe te corrigeren. Alle oefeningen staan beschreven in de werkmap. Voor elk probleem met de bekkenbodem is duidelijke uitleg en een werkplan beschikbaar. Maar ik ben me ervan bewust dat alleen consequent oefenen helpt. De workshopdagen waren in ontspannen sfeer en goed verzorgd, ook de inwendige mens. Janine bedankt!" (mei 2022)

(BekkenBodem Yoga) "Aan de workshop BekkenBodem Yoga heb ik meegedaan omdat ik last had van een te gespannen bekkenbodem. Naar de wc gaan en vrijen was pijnlijk. Door de workshop en de goede begeleiding van Janine, weet ik nu hoe ik mijn bekkenbodem kan ontspannen. Daar ben ik blij om. Ik voel mij minder onzeker! Dankjewel Janine." (mei 2022)

(Schouder & Nek) "Score 10. Ik zal deze workshop zeker aanbevelen. Mooi werkboek (fijn om oefeningen te gaan doen en de triggers te gaan uitwerken). Professioneel opgebouwd. Verbanden gelegd. Geeft rede van bewustwording. Fijn om ook persoonlijk een advies en behandeling te krijgen. Verwendag- ontspannen met een warme ontvangst en lekkere lunch".  (10 april 2022)

(Schouder & Nek) "Cijfer: 10. Ik heb er heel veel aan gehad, hele mooie aanvullingen op eerdere therapie. Een fijne groep en wat een kennis hebben jullie. De rust waarin alles wordt verteld is ook erg fijn. Ik kom graag nog een keer bij jou terug! Bedankt ook voor al het lekkers wat jullie hebben gemaakt". Annemiek (10 april 2022)

(Schouder & Nek) "Aanbevelen? Ja Score? een 10. Waarom? Veel mensen zitten in herkenbare situatie. Willen graag van hun spanning af. Alleen al het balletje is fijn voor de oefeningen thuis. Fijne handvatten gekregen voor later", (10 april 2022)

(Schouder & Nek) "Leerzaam! Gezellige, leuke dag. Goede instructies, afwisselend, ontspannen sfeer". Gerie (10 april 2022)

(Schouder & Nek) "Veilige omgeving. Best veel theorie. Leerzaam. Triggerpoint massage was ook leerzaam. lekker eten en drinken. Leuke juffen;-)" Corine (10 april 2022)

(Schouder & Nek) "Volgens mij is deze workshop voor iedereen aan te bevelen. Wie heeft er geen last van? Na een leerzame dag kun je thuis aan de slag. Veel tips, inzichten en een naslagwerk" Inge (10 april 2022)

(Schouder & Nek) "een 8 voor de info en de tips, een 10 voor de triggerpointbehandeling een 6 voor de begeleiding voor het gebruik triggerpointballetje en een 10 voor de verwennerijtjes. Ik vond het jammer dat ik net behandeld werd toen HSP ter sprake kwam. Alles bij elkaar een leerzame dag! Aan te bevelen!" (10 april 2022)

(Schouder & Nek) "Wat een bijzondere, leerzame dag. Ik heb ervaring met yoga en de oefeningen die voor mij effect hebben onthoud ik en doe ik soms thuis. Maar vandaag heb ik nog veel meer geleerd en ben dus heel blij dat ik me heb aangemeld. Ik ga ermee aan de slag en geniet na van de leerzame dag, mooie ervaringen en jullie gastvrijheid. Janine en Jolanda...een dikke 10. Dank jullie wel!" Karin (26 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Ik zou deze dag aanbevelen omdat: Er vast en zeker praktische zaken naar voren komen die jou morgen kunnen helpen (ohja momenten); de uitleg helder, interessant en leuk is met nazorg en een naslagwerk; het een cadeautje voor jezelf is om een dag met jezelf bezig te zijn; kleine groep is fijn; down-to-earth; de lunch en taart heerlijk waren:-); je ontzorgd wordt, je hoeft aan niets te denken, alles lag al klaar." Mirjam (26 maart 2022)

(Schouder & Nek) "De insteek is heel breed maar toch goed behapbaar en gekozen vanuit één oogpunt waardoor het goed te volgen was. Ik heb heel veel geleerd en bijna alles is bruikbaar in de eigen omgeving. Zelf kiezen en regie nemen is heel belangrijk. Dit helpt ook in mijn werk. Ik ga ook in mijn gesprekken hier een koppeling mee maken om mensen weer te laten landen. Dus ja, ik beveel het zeker aan! Leuk ook dat jullie dit samen doen. Het geeft afwisseling en ieder op haar eigen expertise. Erg bruikbaar en niet zweverig. Dank ook voor de heerlijke lunch en tussendoortjes. Er was ruimte voor iedereen. De groepsgrootte was voor mij ideaal. Fijn ook dat we nog materiaal toegestuurd krijgen. Tip: "De behandeling van Jolanda was heel fijn, maar jammer dat je dan net iets mist van het verhaal. Grote dank! Lisette (26 maart 2022)

(Schouder & nek) "De workshop is goed opgebouwd. Fijn ook om individueel begeleid te worden. Lekkere lunch en chocoladetaart. Fijn om handvatten te hebben waar ik thuis mee verder kan. Ervaren, voelen en doen. Dank jullie wel!" Ruby (26 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Ik zou deze training aan een ander aanbevelen omdat: het je bewustzijn brengt van je eigen lichaam (hoe werkt het en hoe werken dingen uit) en het geeft je tips die werken en die je daarna mee kan nemen. Bedankt voor deze dag!" Arjan (26 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Het was een hele leerzame dag met goede uitleg. Ik heb veel geleerd over hoe je lichaam in elkaar zit en waardoor je spanning opbouwt. We hebben veel tips gekregen en het boekje is ook heel duidelijk en ook fijn om terug te kijken en te lezen. Ook de triggerpoint massage van Jolanda was erg fijn. Een top dag!! Bedankt voor de leerzame en gezellige dag!" José (26 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Deze workshop leert veel over de nek en schouders, maar ook over de gevoelens die daaruit voortkomen. De workshop is afwisselend door een stukje theorie en het daarna in de praktijk brengen van de oefeningen. De innerlijke verzorging was heel goed. Aan niets ontbrak het. Daardoor is de prijs/kwaliteit voor deze workshop uitstekend. Bedankt Janine en Jolanda. Groet Joanne." (19 maart 2022)

(Schouder & Nek) "In deze workshop tot inzichten gekomen die ik niet had verwacht. De uitleg die is gegeven geeft zoveel inzichten waarmee je zelf na de workshop goed aan de gang kunt gaan. Het sluit aan op 'goed voor jezelf zorgen' en maakt ingewikkelde dingen ineens erg behapbaar. Liefs Brenda." (19 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Zeker het stuk bewust worden van wat je zelf in stand houdt en wat je er zelf aan kunt doen, vond ik heel fijn. Oefeningen en handvaten zijn goed om mee te nemen en zelf mee aan de slag te gaan om nog meer jezelf te leren kennen en zo verbeterpunten kunnen aanpakken. Mooie inzichten, fijne opbouw van de dag! Sfeer is goed en ontspannen! Als je al yogalessen doet is het goed te volgen. Als je dat niet doet, zal het zeker wat moeilijker zijn. Dank voor de mooie inzichten" (19 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Ik heb heel veel inzichten gekregen, meer dan ik had verwacht. Ik denk dat het voor heel veel mensen goed zou zijn om de 'gebruiksaanwijzing' van je eigen lijf te kennen! Blij ook met de tips en oefeningen die ik thuis kan inzetten. Heel fijn om een triggerpoint massage te mogen ervaren! Door wie jullie zijn (Jolanda en Janine), krijgen jullie ook fijne mensen in je groep. Dat is altijd belangrijk. Dank voor alles, ook de lekkere lunch." Angelique Hollants (19 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Topdag! Iedereen die weleens schouder- en/of nekklachten heeft, raad ik deze workshop aan. Afwisselende dag met praktijk én theorie waardoor je begrijpt waarom je iets wel/niet 'moet' doen. Heel fijn dat je een syllabus ('boekske') meekrijgt om thuis na te lezen en vragenlijsten in te vullen zodat je weet waar jij op dit moment staat. Tussendoor voor iedereen een triggerpoint massage door een triggerpoint masseur inclusief tips hoe dit zelf te doen. Lekker eten en drinken (van paaseitjes tot fruit, lekkere lunch, cake, etc.) en de inbreng van anderen maakten het tot een leerzame topdag. Janine en Jolanda Gouda, bedankt!" Jolanda van Helden (19 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Fijne workshop met goede afwisseling tussen theorie, voelen en doen. Dit helpt mij verder om te begrijpen waar een klacht of pijn vandaan komt en daar grip op te krijgen en gericht iets aan te doen. Een goed verzorgde dag met een plezierige sfeer. Een cadeautje voor mijzelf en aanrader voor een ander. Janine en Jolanda, bedankt!" Linda van Zwet (19 maart 2022)

(Schouder & Nek) "Voor nu zou ik deze workshop een 7 geven. Dat heeft vooral te maken met de invulling van de dag en niet met de inhoud; die is heel goed. Er zit een duidelijke opbouw in het boekje, maar door de dag heen moesten we steeds meer versnellen om er door te geraken. De oefeningen zijn geweldig, de massage van de trigger points ook. De doe-dingen zijn toch altijd de meest impactvolle momenten van de workshop. Ik ben heel blij met het boekje; dat zal inderdaad een leidraad zijn voor de komende tijd. Bedankt voor de moeite en verwennerijen! (19 maart 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Kleine groepjes, duidelijk lesmateriaal, docent is kundig, goede sfeer, goede prijs/kwaliteit verhouding, voldoende lesmateriaal. Het was even wennen om met 4 personen een meditatie te moeten doen, maar uiteindelijk is dat ook goed verlopen. Ik heb veel geleerd, zowel persoonlijk als zijnde voor de opleiding meditatie docent. Bedankt daarvoor! Het was een goede, relaxte sfeer waarin ik mij prima thuis heb gevoeld, super!" Saskia Botman (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Er werd lesgegeven door een docent die over veel vakkennis beschikt en weet hoe zij deze moet overbrengen. Uiteraard kan ze niet alles behandelen (alle meditatietechnieken). De ontwikkeling staat bij haar voorop en dat vind ik zelf ook heel belangrijk. Verder is Janine een zeer medelevend persoon die begrip voor je heeft als je in een wat lastigere periode zit. Janine, je bent een fantastische meditatie docent en persoon. Je hebt mij een groot stuk op weg geholpen in mijn meditatie 'avontuur'. Ik hoop dat er veel goeds op je pad mag komen." Vijay Nanhoe (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Lieve Janine, Ik heb genoten van je lessen, je enorme schat aan kennis en je mooie energie. Ik heb veel van je mogen leren en van je genoten. Bedankt voor je zorg, aandacht en liefde voor alle cursisten. Bedankt. Namasté!" Sheila Gereke (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Ik zou het zeker aanbevelen omdat je veel over jezelf leert en inhoudelijk veel over meditatie, de oorsprong en verschillende manieren van mediteren. Een mooi werkboek dat je altijd later kunt gebruiken als naslagwerk als je even de weg kwijt bent als docent. De Teasers zijn een blijvertje. Lieve Janine, Ik wil je bedanken voor de mooie reis die je me hebt gegeven in de wereld van meditatie. Je hebt echt mijn ogen geopend. Bedankt voor de mooie lessen, meditaties en gewoon voor wie je bent. Een mooi mens van binnen en van buiten," Frauke van der Meulen (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Lieve Janine, Hartelijk dank voor je tijd, liefde en aandacht. Ik voelde mij door jou gezien. Je hebt veel kennis, dank voor het overbrengen hiervan! Ik heb wel wat oefenmomenten gemist, hierdoor voelde ik me onvoldoende toegerust om officieel te starten. De informatie (Teasers) waren erg fijn en volledig. Veel liefs, Mimy Pietersen (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Janine, bedankt voor de lessen. Buiten de informatie over mediteren, heb ik ook weer dingen over mezelf geleerd, ontwikkeld, losgelaten en omarmd. Ontwikkeling is altijd fijn en maakt het leven alles behalve saai :-)" Miriam te Water Mulder (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Wat is het afgelopen half jaar voorbijgevlogen. Het was een cursus die me in vele opzichten verrast heeft. Ik heb mezelf op een diepere laag leren kennen. Het heeft me op een dieper niveau bewust gemaakt. Bewust van mijn rafelrandjes, mijn kleine ik en mijn overlevingsmechanismen. Jij hebt dit met een prachtige en liefdevolle bedding weten te creëren en daar ben ik meer dan dankbaar voor. Ik bewonder je kalmte, je rust en reinheid en je liefdevolle manier van zijn. Dank voor alle mooie lessen en ervaringen die ik in mijn rugzak stop en meeneem op mijn verdere reis. Je zit in mijn hart." Silvie van Roij (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Het was een prachtige reis, vol met leermomenten. De lessen zijn duidelijk en goed ingedeeld en er is altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook via de mail kregen we veel informatie. Je was vakkundig en liefdevol. De cursus zou voor mij nog wel iets langer mogen duren (meer lesdagen?). Je bent een prachtig mens en ik wens je het allerbeste." Remi Kroon (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Lieve Janine, Ik wil je bedanken voor je liefde die jij gegeven hebt. Dank voor het delen van je kennis en vaardigheden. Dank voor de fijne feedback en humor. Door deze cursus heb ik wat meer kennis eigen kunnen maken, zodat ik nog meer in mijn eigen kracht kan gaan staan. Succes met alles wat je doet en gaat doen! Warme groet!" Linda de Jong (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Je bent zo'n fijne vrouw om voor de klas te hebben...je biedt altijd een helder en gestructureerd programma met een goede balans tussen praktijk en theorie...vooral praktijk en daar kwam ik ook voor. Je weet waar je het over hebt. Je hebt veel levenservaring en kan de theorie goed verwoorden en koppelen aan de praktijk. Nogmaals  bedankt voor dit mooie proces wat jij begeleid hebt. Ik heb van je genoten. Hoe je praat, hoe je mantra’s inzet, hoe je bent en van je energie. Wat ik eerder zij, ik hoop nog wat mooie meditaties van je te kunnen doen. Je hebt mooie meditaties, een fijne stem maar je staat ook met twee benen op de grond. Dat viel mij altijd op. Succes met de volgende cursussen en wie weet treffen we elkaar nog." Sjoerd van den Boogert (Februari 2022)

(Cursus Docent Mediteren) "Gisteravond heb ik mijn 5e les gegeven. Het was heerlijk, en dat is het elke week. Mensen vinden het fijn, komen met plezier (in plaats van dat ze naar iets toe "moeten" zoals iemand het gisteren verwoordde). Er ontstaat een eigen stijl, ik doe dingen die (op dit moment) bij mij passen maar wel volgens de basisprocedure die zo helder en helpend is. Tijdens de cursus merkte ik al hoeveel we aangereikt hebben gekregen, maar nu al doende is er zoveel om op terug te vallen, helemaal met de voorbeeldoefeningen in de reader. Dankjewel nogmaals voor het delen van al je kennis en voorbeelden! Het maakt dat ik daadwerkelijk de groep ben begonnen en er elke week met vertrouwen aan begin. (en natuurlijk valt er nog genoeg bij te leren, dat komt..) Ik hoop dat er nog vele avonden (en groepen) volgen. :-)" Lotte Sieverink (Oktober 2021)

(Workshop Meditatie & geluk) "Zeer leerzame workshop waarin we verschillende soorten meditatie hebben doorlopen. Hierdoor ontdek je wat het beste bij jou past. De uitkomst kan best verrassend zijn. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven waar ik verder mee kan. Aanrader als je meer inzicht in je 'IK' wil hebben. Bedankt!!" Sija (Augustus 2021)

(Workshop Meditatie & geluk) "Wat een geweldige ontdekkingsreis! En die is nog lang niet voorbij. Inge Schalk (Augustus 2021)

(Workshop Meditatie & Geluk) "De workshop meditatie heeft me veel gebracht. Het was zeer afwisselend en heeft me veel inzichten gegeven. Janine bedankt voor de lessen!" Agatha Sonnema (Augustus 2021)

(Workshop Meditatie & Geluk) "Met een goede 'zit' kun je lange tijd in dezelfde houding blijven. Met focus op je ademhaling komt er een rust over je heen. En dan kom je in een wereld vol wonderen en ontdekkingen over je ware IK". Peter Schalk (Augustus 2021)

(Cursus docent mediteren) “Op mijn geboortekaart stond: ‘Je bent goed zoals je bent’. Deze cursus stelt je in staat te zijn wie je bent. Zonder veroordelen. Je mag zijn wie en wat je bent en je leert een innerlijke reis te maken en alle tools en handvatten om iedereen te leren tot rust en balans te komen”. Joëlle Burger (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik geef (bijna) nooit het hoogste cijfer. Ik heb geleerd dat niks perfect kan. Maar de ambiance, alle methodieken, maar vooral ook de kennis, ervaring en benadering vond ik super. Veel geleerd. Een innerlijke reis naar wie ik ben, een reis die ik eerst zelf moet maken, wil ik anderen hierbij helpen. Bedankt voor de cursus hij was/is heel waardevol” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Dank voor de mooie cursusdagen. Vanuit mijn inner ziel ben ik je heel dankbaar voor de mooie boodschap en reflectie”. Iwan (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Een heel goede cursus die je bewustwording vergroot en je als mens laat groeien. Een cursus met vele reflectie momenten en mooie momenten om tot jezelf te keren”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik heb de lessen van de opleiding docent meditatie als zinnig en leervol ervaren. De lessen gaven inzicht in eigen functioneren, angsten, onzekerheden, hoe de Buddha een manier vindt om hier beter mee om te gaan. Er werden veel verschillende meditatietechnieken aangeboden. Er werd veel duidelijk over de werking van de menselijke geest”.  Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Inzicht in wat meditatie met je doet en hoe je dat in je lessen die je gaat geven kan overbrengen. De reader werd behandeld, misschien had je wat strenger mogen zijn, zodat iedereen het leest en er vragen over kan stellen. Dan was er misschien meer tijd geweest om op elkaar de verschillende meditatietechnieken te oefenen”. Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Een eindopdracht was het maken van een flyer over de lessen die ik wil gaan geven. Dat vond ik geniaal. Het verplicht je na te denken en beknopt op te schrijven wat je nou eigenlijk van plan bent. Dat zou ook in een eerder stadium van de lessen kunnen, dan kun jij, en ook de medestudenten, nuttig commentaar geven. Over de invulling van mijn lessen ‘fitness-meditatie’ hadden we dan kunnen discussiëren”. Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Voor de eindmeditatie/examen had ik graag vooraf meer sturing van jou willen ontvangen…we ontvingen nu aanwijzingen achteraf…door vooraf te kijken naar het programma van ons groepje, hadden we veel kunnen leren over hoe je zo’n les in elkaar zet. Dan was de kans op een succeservaring groter geweest”. Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Super goed uitgelegd, duidelijke, rustige, begrijpelijke stof. Fijn dat er weken tussen zaten”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Lieve Janine, gegrepen, begrepen, verzacht, puur zijn, liefdevol, thuisgekomen….of nog ver weg….ik ben….samen, ons licht, volgen, of zoenen….XXXX. Namasté”. Mirjam (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Het is heel fijn te merken dat je overal een antwoord op hebt en het voelt daarmee ook heel veilig. Het werkboek met daarin de onderwerpen, behandelt een hele brede basis. Ik vind het zelf heel fijn deze basis ‘onder’ de praktijk te hebben. Het geeft een kader/context voor wat we/ waarom doen. Op die manier geeft het ook houvast als startend docent. Fantastisch dat je de mogelijkheid hebt gegeven per mail vragen te stellen. Heel helpend, ondersteunend in mijn eigen proces tussen de dagen in. De opdrachten: perfect. Samenvatting is ook goed. De Teasers waren heel fijn als resumé van de dag en vooruitblik op wat nog kwam. Heel fijn om ook later (in de cursus en erna) sommige dingen opnieuw te lezen en oefeningen opnieuw te kunnen doen”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Lieve Janine, Ik heb je ervaren als een docente met veel kennis en ervaring, die enerzijds dit uitdraagt en anderzijds net zo menselijk (of iets minder😊) is als de deelnemers. Het is heerlijk dat ik als deelnemer heb mogen ‘tappen’ van alles wat je weet en deelt. Veel dank en wie weet tot ziens! Ik kom graag nog eens bij je terug! (Het is dat het zo ver weg is, anders was het al geregeld)”. Lotte (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Deze evaluatie is niet persoonlijk. De docent is zeer ervaren en gepassioneerd, vriendelijk en professioneel, maar deze cursus sloot helaas niet aan bij mijn behoefte. Of je deze cursus al dan niet moet aanbevelen is zo afhankelijk van je kennis en achtergrond en van de groep en diens dynamiek. Ik vond het ver reizen, een dure cursus, waarbij de eindtermen “veel” waren. Voor aanvang van de lesdagen bestudeerde ik de reader en verdiepte ik mij verder…ik had behoefte aan meer voorbeelden, meer samen en alleen oefenen en doen”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Laat het licht altijd op je schijnen. Liefs Conny” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik vond het voor een ‘cursus’ best hoge eisen, maar je kunt natuurlijk je lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Echter vind ik dat we meer dan genoeg informatie hebben gekregen en je voldoende tools gaf, waarmee we aan de slag kunnen. Voor mij was het een ontzettend mooie aansluiting op mijn opleiding als holistisch therapeut en ben dankbaar voor de diepgang die je gegeven hebt. Ik heb zelf geen persoonlijke vragen hoeven stellen, daar het duidelijk voor mij is geweest, maar ook vóór de les, tijdens of erna nam je echt genoeg tijd om eenieder de aandacht te geven en je kennis met ons te delen. Ook je snelheid van terugkoppelen na de les via de mail…echt top!” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Lieve Janine, Zoveel wijsheid heb je overgebracht met zoveel liefde en compassie. De cursus voelde veilig en als thuishaven, daar waar ik mocht zijn wie ik ben. En hiervoor ben ik je dankbaar. Ik wens je veel geluk, liefde en verlichting. Liefs Cindy” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik had liever een keer proefgedraaid voordat we examen gingen doen” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Wanneer je de verbinding aangaat met jezelf, gaat er een wereld voor je open. Mijn motto is: leef je droom, droom niet je leven, zijn wie je bent, dat is geluk! Namasté, Cisca”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) "Ik heb de cursus al aangeboden aan een bekende die een mindfulness docentenopleiding wil volgen. Ik heb ontzettend genoten van elke les (ik heb ze alle gevolgd) en ben erg blij met de keuze. Ik heb met liefde naar mijn eigen groei gekeken. Het succes dat ik heb ervaren is te danken aan Janine's manier, houding, openheid en luchtigheid". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Janine, ik heb zo zeer van jouw lessen genoten. Jouw manier van Zijn en lesgeven is open, openhartig, vriendelijk en liefdevol. Je stelt je toegankelijk op en je hebt altijd een antwoord of open oor voor de verhalen en toch blijf je bij de les en het onderwerp. Ik wil nog meer lessen bij je volgen". Marie (Juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "De opleiding geeft veel informatie, inzichten, kennis, kader, oefeningen, wijsheid en achtergronden. Janine brengt het op een zorgvuldige, open, professionele maar toch luchtige manier, met veel zorg. Iedereen is welkom. De opleiding is een uitnodiging om jezelf en je meditatie(-praktijk) op een nieuwsgierige, vriendelijke manier te onderzoeken. Daarnaast biedt het zoveel kennis en achtergrond, dat het fundament van je meditatie verstevigd. Dankjewel Janine". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Janine heeft veel kennis, kunde en wijsheid die ze met veel liefde en passie over kan brengen. Daarnaast ziet ze echt de kwaliteit in jou. Ze nodigt je uit om jezelf en je meditatiepraktijk onder de loep te nemen en hierin te groeien. Dankjewel Janine voor het delen, inspireren en uitnodigen. Lieve groeten Linda". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Fijne en zeer leerzame cursus, met verrassende onderdelen, waardoor het elke keer weer een feestje was om naar de lesdag te komen. Het werkboek was echt een perfect naslagwerk en fijn om het geleerde terug te lezen. De teasers vond ik erg fijn, omdat dit echt een samenvatting van het geleerde was en ook hielp om gedurende de weken tussen de lesdagen bezig te blijven met de stof. De lesdagen vlogen voorbij en soms had ik iets meer stil willen blijven staan bij onderdelen. De lesdagen hadden voor mij tot 16:00 uur mogen duren. Het examen was leuk om te doen en het persoonlijk contact met de mede cursisten mooi en bijzonder. Dank voor deze bijzondere ervaring". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, Je bent een held in het vertalen van oude geschriften en theorie in begrijpelijke hedendaagse termen! Jouw enthousiasme is aanstekelijk en jouw cursus heeft mijn kijk op meditatie positief veranderd. Het is een feestje om les van jou te krijgen en je warmte, liefde en dankbaarheid zal ik gaan missen!" Liefs Eveline v/d Bliek (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Janine heeft zoveel kennis. De kennis wordt duidelijk doorgegeven. Fijne sfeer tijdens de lessen, humor. Ik heb persoonlijk meer geleerd dan verwacht. Goede zorg, na de lessen, de nieuwsbrief/ teaser. Persoonlijke aandacht. Genoeg ruimte om voor een ieder zijn verhaal te vertellen/vragen te stellen". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Wat heb ik veel geleerd bij Janine!. Met veel humor en zoveel kennis heeft ze ons groepje geleid tot meditatie docenten. Ik ga de lessen missen. Dankjewel Janine". Christine Augougnon (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Niks is een heilig moeten. Respect voor ieders keuze. Goede uitleg en Teasers via de mail. Janine is een prettige docent. Aanrader!" (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, Vanaf dag 1 wist ik dat ik blij mag zijn dat ik cursus van jou kreeg. Je bent een bijzonder, prettig, lief, nuchter mens met een fijne manier van lesgeven, met respect voor ieders keuze! Dankjewel voor de inzichten en 'lessen'. Knuffel en X! Heleen Olland". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Het complete pakket maakt dat ik mij veel meer bewust ben geworden van de kracht van meditatie. De rust en diepgang in de opbouw van de lessen was voor mij heel goed. De Teasers geven net dat beetje extra dat ik nodig had". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, Wat een kracht en energie leg jij in de lessen. We zijn als groep en als individu stuk voor stuk gegroeid. Dankjewel dat je dit stukje van mijn levensweg met mij bent samengelopen. Namasté". Daphne (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Veel achtergrond info, ook na de lessen. Heel veel aandacht voor ieder individueel. Speelsheid, lossigheid. Leuke, mooie cursus met een top docent!" (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, ik heb ontzettend genoten van jouw manier van lesgeven. Je weet veel, bent duidelijk en hebt aandacht voor iedereen. Hartelijk bedankt! Liefs Romina". (juni 2021)

(Workshop A&O). "Ik vond het een fijne en duidelijke workshop. De oefeningen waren goed uit te voeren. ook thuis met behulp van de geluidsbestanden en het werkboek. Het is in het dagelijks leven goed toepasbaar en geeft extra ontspanning. Als ik de rust en de tijd neem, vind ik het heerlijk om een oefening te doen, samen met een oefening uit de Ademworkshop." Inge Schalk (September 2020)

(Workshop A&O) "Fijn om handvatten te hebben waar ik altijd op terug kan vallen wanneer het niet goed met me gaat. Maar ook wanneer het wel goed met me gaat kan ik zorgen voor meer ontspanning door bewust oefeningen te doen uit de map. Ook leuk om te merken dat mijn lichaam soms automatisch oefeningen doet wanneer ik mij onrustig voel. Goed voor mijn lichaam en geest! Dankjewel Janine!" Ruby Schalk (September 2020)

"De workshop (A&O) geeft duidelijke informatie, beschreven oefeningen en luistersessies (alle lessen op een geluidsbestand). Door deze combinatie kun je goed begrijpen hoe je ademhaling werkt en hoe je daaraan kunt werken; welke theorie en welke oefeningen passen bij jou, geven jou ontspanning. Heel bruikbaar en altijd gezellig." Jolanda Buijs (december 2019)

"De theoretische kant (van de workshop A&O) heeft gemaakt dat er meer bewustwording is ontstaan t.a.v. het woord ontspanning. Er zit een verschil tussen denken dat je ontspannen bent en dat ook echt voelen. De instructies helpen daar goed bij. Doordat je noteert hoe je je na een instructie voelt, merk je dat je vooraf misschien niet zo ontspannen was als je dacht. Door thuis te oefenen registreert je systeem onbewust wat fijn is voor jou en je merkt dat je de instructies niet meer nodig hebt, omdat deze zich als vanzelf bij jou aandienen. Het is fijn dat de groep klein is, zodat er veiligheid en verbinding ontstaat en we van elkaar kunnen leren. We zijn immers allemaal anders. Tot slot alle complimenten voor Janine voor het mogelijk maken van deze workshop; het maken van het fijne werkboek en het delen van haar kennis om ons een stapje verder te brengen op ons levenspad naar een staat van Zijn." Erica van As (december 2019)

 "Door omstandigheden heb ik een deel van de lessen (workshop A&O) moeten missen en was ik niet in staat om thuis te oefenen. De methodiek is echter prima: lessen met oefeningen én theorie, de geluidsbestanden voor thuis en het huiswerk. De manier waarop Janine lessen geeft is top! De lessen waren fijn en een goede uitleg!" anoniem (december 2019)

"De workshop A&O is een fijne verdieping over wat ontspannen is, doet en hoe het werkt. Ik begrijp nu beter wat mijn lichaam aangeeft en wat er waarschijnlijk aan de hand is. Maar nog prettiger is, is dat ik vanuit de oefeningen en theorie nu handvatten heb om daar zo goed mogelijk mee om te gaan!" Linda (december 2019)

 "De theorie en de uitleg in de lessen (workshop A&O) hebben me veel inzicht gegeven in wat stress is en hoe je het kunt verminderen. De oefeningen zijn zeer divers. Fijn dat het ook een niet al te grote groep was. Er was aandacht voor iedereen. Blij ben ik met de geluidsbestanden. Ik gebruik ze heel vaak. Vooral voor het slapen gaan. Een jaar geleden was ik gestrest en uitgeput, dankzij de wekelijkse yoga en deze workshop (A&O) voel ik mij rustig en in balans. Heel veel dank daarvoor, Janine. Je bent een top docente!" Yvonne Schouten (december 2019)

(Workshop fysiologie ademhaling)) "Ademhaling betekent veel meer dan ik gedacht had. Het beïnvloedt je hele systeem. Door dit inzicht kan ik zelf ook invloed hebben op mijn beperkingen, door mijn ademhaling te oefenen!" Margreet Kant (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Hele praktische informatie over de ademhaling afgewisseld met oefeningen die ook thuis uitgevoerd kunnen worden. Het 'boekske', waar de volledige informatie in staat, mag mee naar huis om alles nog eens rustig na te kijken. Al met al een nuttige cursus!" Anoniem (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Leerzame en leuke cursus. Ik ga er zeker mee aan de slag" José van Elderen (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Een hele leerzame dag met interessante testjes en een top docent!" Manon Goudsbloem (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "De dag maakte me nog meer bewust van de relatie tot de adem en de dagelijkse bezigheden. Ademen kan rust brengen. Daar moet je tijd voor nemen en tijd in investeren. Alleen dat al brengt verandering teweeg. Ik ben benieuwd wat dit de komende tijd gaat opleveren!" Anoniem (januari 2018)

"Deze workshop (Workshop fysiologie ademhaling) heeft een ruime hoeveelheid informatie gegeven wat mijn adembewustzijn heeft verrijkt. Bedankt daarvoor" Anite Jonkers (januari 2018)

"De workshop van Janine (Workshop fysiologie ademhaling) is een prachtige verdieping voor iedereen die meer wil weten over hoe de ademhaling nu eigenlijk werkt, hoe de ademhaling invloed kan hebben op je gezondheid en hoe dit alles nu precies werkt in de ademhalingsoefeningen tijdens de yogalessen. De informatie wordt heel duidelijk en laagdrempelig aangeboden, overzichtelijk ondanks de diepgang.

 

De ondersteuning via een PowerPointpresentatie helpt hierbij en de tussentijdse testjes maken dat er aan de hand van de theorie meteen uitgeprobeerd kan worden hoe het met je eigen ademhaling is.

 

Uiteraard is er ook ruimte voor uitgebreide ademhalingsoefeningen op de yogamat waardoor je meegenomen wordt in hoe bepaalde oefeningen aanvoelen en wat ze voor jou als persoon doen.

 

De syllabus die na afloop uitgereikt wordt, vormt een mooi naslagwerk voor hetgeen in de workshop behandeld is en is dankzij alle oefeningen die hierin staan ook een praktische gids voor het zelf bezig zijn met ademhalingsoefeningen.

 

Ik vind het fijn om in een aparte workshop meegenomen te zijn in de achtergrond van de ademhaling om nog beter te snappen wat we tijdens de lessen doen en waarom. Dat maakt het dan weer gemakkelijker om me helemaal te kunnen overgeven aan de oefeningen tijdens de reguliere yogalessen." Linda van Zwet (september 2017)

(Workshop fysiologie ademhaling)"Interessante en nuttige workshop met goede afwisseling tussen theorie en oefeningen. Gezien mijn ademhalingsproblemen ben ik zeker van plan tijd te investeren in oefeningen in de hoop en verwachting dat het me helpt." Jolanda van Helden (september 2017)

 

(Workshop fysiologie ademhaling) "Met de yoga zijn we veel bezig met de ademhaling en merk je in de praktijk wat dit met je doet. Deze workshop is een mooie aanvulling over de theorie hierachter. Ademhaling is belangrijk en daarom is de workshop en yoga aan te bevelen aan iedereen!" Leontine de Haan (september 2017)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Janine maakt er veel werk van om deelnemers te laten beseffen hoe je adem werkt en hen vervolgens daar ook gevoel bij te geven. Wat gaat goed, wat kan beter? En wat kun je vervolgens doen om dingen ook daadwerkelijk te verbeteren. Een hele fijne ervaring die voor herhaling vatbaar is!" Petra Bunt-van de Ven (september 2017)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Het was een fijne, leerzame en gezellige dag!" Inge Schalk (September 2017)

 

(Workshop fysiologie ademhaling)  "We zijn begonnen met voorstellen en een duidelijk introductiefilmpje. Daarna wat theorie over de adem. Tussendoor yoga, dat was leuk en weer verder met de workshop. We kregen ook praktijkoefeningen voor de ademhaling. Na een lekkere lunch weer verder. Janine had een duidelijke PowerPoint. op het laatst afgesloten met een ontspanningsoefening. Wat mij erg is bijgebleven en waar ik ook mee ga oefenen is het focussen op de uitademing in plaats van de inademing." Ruby Schalk (september 2017)

 

(Workshop fysiologie ademhaling) "Het is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het functioneren van lichaam en geest. En je bent nooit te oud om te leren." Ria van de Wiel (mei 2016)

 

(Workshop fysiologie ademhaling)  "Ik merk dat mijn lichaam beter aanvoelt. Ik heb minder last van ongemakken. Het ademen gaat nu een stuk beter en daarmee de yogalessen ook" Jenny Gortzak (mei 2016)

 

(Workshop fysiologie ademhaling) "Ik vond het bijzonder om deze workshop te doen. Zeker als je 'verkeerd' ademhaalt helpt deze workshop om je bewust te maken van je ademhaling en het sturen van de adem naar bepaalde delen in je lijf. Het is niet ingewikkeld en de uitleg is goed." Adrie van de Water (mei 2016)