Gastenboek workshops

Lees hieronder de ervaringen van deelnemers met de verschillende workshops bij Stralen Yoga Centrum.

....

(Cursus Docent Mediteren) "Gisteravond heb ik mijn 5e les gegeven. Het was heerlijk, en dat is het elke week. Mensen vinden het fijn, komen met plezier (in plaats van dat ze naar iets toe "moeten" zoals iemand het gisteren verwoordde). Er ontstaat een eigen stijl, ik doe dingen die (op dit moment) bij mij passen maar wel volgens de basisprocedure die zo helder en helpend is. Tijdens de cursus merkte ik al hoeveel we aangereikt hebben gekregen, maar nu al doende is er zoveel om op terug te vallen, helemaal met de voorbeeldoefeningen in de reader. Dankjewel nogmaals voor het delen van al je kennis en voorbeelden! Het maakt dat ik daadwerkelijk de groep ben begonnen en er elke week met vertrouwen aan begin. (en natuurlijk valt er nog genoeg bij te leren, dat komt..) Ik hoop dat er nog vele avonden (en groepen) volgen. :-)" Lotte Sieverink (oktober 2021)

(Workshop Meditatie & geluk) "Zeer leerzame workshop waarin we verschillende soorten meditatie hebben doorlopen. Hierdoor ontdek je wat het beste bij jou past. De uitkomst kan best verrassend zijn. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven waar ik verder mee kan. Aanrader als je meer inzicht in je 'IK' wil hebben. Bedankt!!" Sija (Augustus 2021)

(Workshop Meditatie & geluk) "Wat een geweldige ontdekkingsreis! En die is nog lang niet voorbij. Inge Schalk (Augustus 2021)

(Workshop Meditatie & Geluk) "De workshop meditatie heeft me veel gebracht. Het was zeer afwisselend en heeft me veel inzichten gegeven. Janine bedankt voor de lessen!" Agatha Sonnema (Augustus 2021)

(Workshop Meditatie & Geluk) "Met een goede 'zit' kun je lange tijd in dezelfde houding blijven. Met focus op je ademhaling komt er een rust over je heen. En dan kom je in een wereld vol wonderen en ontdekkingen over je ware IK". Peter Schalk (Augustus 2021)

(Cursus docent mediteren) “Op mijn geboortekaart stond: ‘Je bent goed zoals je bent’. Deze cursus stelt je in staat te zijn wie je bent. Zonder veroordelen. Je mag zijn wie en wat je bent en je leert een innerlijke reis te maken en alle tools en handvatten om iedereen te leren tot rust en balans te komen”. Joëlle Burger (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik geef (bijna) nooit het hoogste cijfer. Ik heb geleerd dat niks perfect kan. Maar de ambiance, alle methodieken, maar vooral ook de kennis, ervaring en benadering vond ik super. Veel geleerd. Een innerlijke reis naar wie ik ben, een reis die ik eerst zelf moet maken, wil ik anderen hierbij helpen. Bedankt voor de cursus hij was/is heel waardevol” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Dank voor de mooie cursusdagen. Vanuit mijn inner ziel ben ik je heel dankbaar voor de mooie boodschap en reflectie”. Iwan (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Een heel goede cursus die je bewustwording vergroot en je als mens laat groeien. Een cursus met vele reflectie momenten en mooie momenten om tot jezelf te keren”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik heb de lessen van de opleiding docent meditatie als zinnig en leervol ervaren. De lessen gaven inzicht in eigen functioneren, angsten, onzekerheden, hoe de Buddha een manier vindt om hier beter mee om te gaan. Er werden veel verschillende meditatietechnieken aangeboden. Er werd veel duidelijk over de werking van de menselijke geest”.  Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Inzicht in wat meditatie met je doet en hoe je dat in je lessen die je gaat geven kan overbrengen. De reader werd behandeld, misschien had je wat strenger mogen zijn, zodat iedereen het leest en er vragen over kan stellen. Dan was er misschien meer tijd geweest om op elkaar de verschillende meditatietechnieken te oefenen”. Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Een eindopdracht was het maken van een flyer over de lessen die ik wil gaan geven. Dat vond ik geniaal. Het verplicht je na te denken en beknopt op te schrijven wat je nou eigenlijk van plan bent. Dat zou ook in een eerder stadium van de lessen kunnen, dan kun jij, en ook de medestudenten, nuttig commentaar geven. Over de invulling van mijn lessen ‘fitness-meditatie’ hadden we dan kunnen discussiëren”. Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Voor de eindmeditatie/examen had ik graag vooraf meer sturing van jou willen ontvangen…we ontvingen nu aanwijzingen achteraf…door vooraf te kijken naar het programma van ons groepje, hadden we veel kunnen leren over hoe je zo’n les in elkaar zet. Dan was de kans op een succeservaring groter geweest”. Jan Bertels (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Super goed uitgelegd, duidelijke, rustige, begrijpelijke stof. Fijn dat er weken tussen zaten”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Lieve Janine, gegrepen, begrepen, verzacht, puur zijn, liefdevol, thuisgekomen….of nog ver weg….ik ben….samen, ons licht, volgen, of zoenen….XXXX. Namasté”. Mirjam (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Het is heel fijn te merken dat je overal een antwoord op hebt en het voelt daarmee ook heel veilig. Het werkboek met daarin de onderwerpen, behandelt een hele brede basis. Ik vind het zelf heel fijn deze basis ‘onder’ de praktijk te hebben. Het geeft een kader/context voor wat we/ waarom doen. Op die manier geeft het ook houvast als startend docent. Fantastisch dat je de mogelijkheid hebt gegeven per mail vragen te stellen. Heel helpend, ondersteunend in mijn eigen proces tussen de dagen in. De opdrachten: perfect. Samenvatting is ook goed. De Teasers waren heel fijn als resumé van de dag en vooruitblik op wat nog kwam. Heel fijn om ook later (in de cursus en erna) sommige dingen opnieuw te lezen en oefeningen opnieuw te kunnen doen”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Lieve Janine, Ik heb je ervaren als een docente met veel kennis en ervaring, die enerzijds dit uitdraagt en anderzijds net zo menselijk (of iets minder😊) is als de deelnemers. Het is heerlijk dat ik als deelnemer heb mogen ‘tappen’ van alles wat je weet en deelt. Veel dank en wie weet tot ziens! Ik kom graag nog eens bij je terug! (Het is dat het zo ver weg is, anders was het al geregeld)”. Lotte (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Deze evaluatie is niet persoonlijk. De docent is zeer ervaren en gepassioneerd, vriendelijk en professioneel, maar deze cursus sloot helaas niet aan bij mijn behoefte. Of je deze cursus al dan niet moet aanbevelen is zo afhankelijk van je kennis en achtergrond en van de groep en diens dynamiek. Ik vond het ver reizen, een dure cursus, waarbij de eindtermen “veel” waren. Voor aanvang van de lesdagen bestudeerde ik de reader en verdiepte ik mij verder…ik had behoefte aan meer voorbeelden, meer samen en alleen oefenen en doen”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Laat het licht altijd op je schijnen. Liefs Conny” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik vond het voor een ‘cursus’ best hoge eisen, maar je kunt natuurlijk je lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Echter vind ik dat we meer dan genoeg informatie hebben gekregen en je voldoende tools gaf, waarmee we aan de slag kunnen. Voor mij was het een ontzettend mooie aansluiting op mijn opleiding als holistisch therapeut en ben dankbaar voor de diepgang die je gegeven hebt. Ik heb zelf geen persoonlijke vragen hoeven stellen, daar het duidelijk voor mij is geweest, maar ook vóór de les, tijdens of erna nam je echt genoeg tijd om eenieder de aandacht te geven en je kennis met ons te delen. Ook je snelheid van terugkoppelen na de les via de mail…echt top!” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Lieve Janine, Zoveel wijsheid heb je overgebracht met zoveel liefde en compassie. De cursus voelde veilig en als thuishaven, daar waar ik mocht zijn wie ik ben. En hiervoor ben ik je dankbaar. Ik wens je veel geluk, liefde en verlichting. Liefs Cindy” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Ik had liever een keer proefgedraaid voordat we examen gingen doen” (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) “Wanneer je de verbinding aangaat met jezelf, gaat er een wereld voor je open. Mijn motto is: leef je droom, droom niet je leven, zijn wie je bent, dat is geluk! Namasté, Cisca”. (juli 2021)

(Cursus docent mediteren) "Ik heb de cursus al aangeboden aan een bekende die een mindfulness docentenopleiding wil volgen. Ik heb ontzettend genoten van elke les (ik heb ze alle gevolgd) en ben erg blij met de keuze. Ik heb met liefde naar mijn eigen groei gekeken. Het succes dat ik heb ervaren is te danken aan Janine's manier, houding, openheid en luchtigheid". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Janine, ik heb zo zeer van jouw lessen genoten. Jouw manier van Zijn en lesgeven is open, openhartig, vriendelijk en liefdevol. Je stelt je toegankelijk op en je hebt altijd een antwoord of open oor voor de verhalen en toch blijf je bij de les en het onderwerp. Ik wil nog meer lessen bij je volgen". Marie (Juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "De opleiding geeft veel informatie, inzichten, kennis, kader, oefeningen, wijsheid en achtergronden. Janine brengt het op een zorgvuldige, open, professionele maar toch luchtige manier, met veel zorg. Iedereen is welkom. De opleiding is een uitnodiging om jezelf en je meditatie(-praktijk) op een nieuwsgierige, vriendelijke manier te onderzoeken. Daarnaast biedt het zoveel kennis en achtergrond, dat het fundament van je meditatie verstevigd. Dankjewel Janine". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Janine heeft veel kennis, kunde en wijsheid die ze met veel liefde en passie over kan brengen. Daarnaast ziet ze echt de kwaliteit in jou. Ze nodigt je uit om jezelf en je meditatiepraktijk onder de loep te nemen en hierin te groeien. Dankjewel Janine voor het delen, inspireren en uitnodigen. Lieve groeten Linda". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Fijne en zeer leerzame cursus, met verrassende onderdelen, waardoor het elke keer weer een feestje was om naar de lesdag te komen. Het werkboek was echt een perfect naslagwerk en fijn om het geleerde terug te lezen. De teasers vond ik erg fijn, omdat dit echt een samenvatting van het geleerde was en ook hielp om gedurende de weken tussen de lesdagen bezig te blijven met de stof. De lesdagen vlogen voorbij en soms had ik iets meer stil willen blijven staan bij onderdelen. De lesdagen hadden voor mij tot 16:00 uur mogen duren. Het examen was leuk om te doen en het persoonlijk contact met de mede cursisten mooi en bijzonder. Dank voor deze bijzondere ervaring". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, Je bent een held in het vertalen van oude geschriften en theorie in begrijpelijke hedendaagse termen! Jouw enthousiasme is aanstekelijk en jouw cursus heeft mijn kijk op meditatie positief veranderd. Het is een feestje om les van jou te krijgen en je warmte, liefde en dankbaarheid zal ik gaan missen!" Liefs Eveline v/d Bliek (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Janine heeft zoveel kennis. De kennis wordt duidelijk doorgegeven. Fijne sfeer tijdens de lessen, humor. Ik heb persoonlijk meer geleerd dan verwacht. Goede zorg, na de lessen, de nieuwsbrief/ teaser. Persoonlijke aandacht. Genoeg ruimte om voor een ieder zijn verhaal te vertellen/vragen te stellen". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Wat heb ik veel geleerd bij Janine!. Met veel humor en zoveel kennis heeft ze ons groepje geleid tot meditatie docenten. Ik ga de lessen missen. Dankjewel Janine". Christine Augougnon (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Niks is een heilig moeten. Respect voor ieders keuze. Goede uitleg en Teasers via de mail. Janine is een prettige docent. Aanrader!" (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, Vanaf dag 1 wist ik dat ik blij mag zijn dat ik cursus van jou kreeg. Je bent een bijzonder, prettig, lief, nuchter mens met een fijne manier van lesgeven, met respect voor ieders keuze! Dankjewel voor de inzichten en 'lessen'. Knuffel en X! Heleen Olland". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Het complete pakket maakt dat ik mij veel meer bewust ben geworden van de kracht van meditatie. De rust en diepgang in de opbouw van de lessen was voor mij heel goed. De Teasers geven net dat beetje extra dat ik nodig had". (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, Wat een kracht en energie leg jij in de lessen. We zijn als groep en als individu stuk voor stuk gegroeid. Dankjewel dat je dit stukje van mijn levensweg met mij bent samengelopen. Namasté". Daphne (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Veel achtergrond info, ook na de lessen. Heel veel aandacht voor ieder individueel. Speelsheid, lossigheid. Leuke, mooie cursus met een top docent!" (juni 2021)

(Cursus docent mediteren) "Lieve Janine, ik heb ontzettend genoten van jouw manier van lesgeven. Je weet veel, bent duidelijk en hebt aandacht voor iedereen. Hartelijk bedankt! Liefs Romina". (juni 2021)

(Workshop A&O). "Ik vond het een fijne en duidelijke workshop. De oefeningen waren goed uit te voeren. ook thuis met behulp van de geluidsbestanden en het werkboek. Het is in het dagelijks leven goed toepasbaar en geeft extra ontspanning. Als ik de rust en de tijd neem, vind ik het heerlijk om een oefening te doen, samen met een oefening uit de Ademworkshop." Inge Schalk (September 2020)

(Workshop A&O) "Fijn om handvatten te hebben waar ik altijd op terug kan vallen wanneer het niet goed met me gaat. Maar ook wanneer het wel goed met me gaat kan ik zorgen voor meer ontspanning door bewust oefeningen te doen uit de map. Ook leuk om te merken dat mijn lichaam soms automatisch oefeningen doet wanneer ik mij onrustig voel. Goed voor mijn lichaam en geest! Dankjewel Janine!" Ruby Schalk (September 2020)

"De workshop (A&O) geeft duidelijke informatie, beschreven oefeningen en luistersessies (alle lessen op een geluidsbestand). Door deze combinatie kun je goed begrijpen hoe je ademhaling werkt en hoe je daaraan kunt werken; welke theorie en welke oefeningen passen bij jou, geven jou ontspanning. Heel bruikbaar en altijd gezellig." Jolanda Buijs (december 2019)

"De theoretische kant (van de workshop A&O) heeft gemaakt dat er meer bewustwording is ontstaan t.a.v. het woord ontspanning. Er zit een verschil tussen denken dat je ontspannen bent en dat ook echt voelen. De instructies helpen daar goed bij. Doordat je noteert hoe je je na een instructie voelt, merk je dat je vooraf misschien niet zo ontspannen was als je dacht. Door thuis te oefenen registreert je systeem onbewust wat fijn is voor jou en je merkt dat je de instructies niet meer nodig hebt, omdat deze zich als vanzelf bij jou aandienen. Het is fijn dat de groep klein is, zodat er veiligheid en verbinding ontstaat en we van elkaar kunnen leren. We zijn immers allemaal anders. Tot slot alle complimenten voor Janine voor het mogelijk maken van deze workshop; het maken van het fijne werkboek en het delen van haar kennis om ons een stapje verder te brengen op ons levenspad naar een staat van Zijn." Erica van As (december 2019)

 "Door omstandigheden heb ik een deel van de lessen (workshop A&O) moeten missen en was ik niet in staat om thuis te oefenen. De methodiek is echter prima: lessen met oefeningen én theorie, de geluidsbestanden voor thuis en het huiswerk. De manier waarop Janine lessen geeft is top! De lessen waren fijn en een goede uitleg!" anoniem (december 2019)

"De workshop A&O is een fijne verdieping over wat ontspannen is, doet en hoe het werkt. Ik begrijp nu beter wat mijn lichaam aangeeft en wat er waarschijnlijk aan de hand is. Maar nog prettiger is, is dat ik vanuit de oefeningen en theorie nu handvatten heb om daar zo goed mogelijk mee om te gaan!" Linda (december 2019)

 "De theorie en de uitleg in de lessen (workshop A&O) hebben me veel inzicht gegeven in wat stress is en hoe je het kunt verminderen. De oefeningen zijn zeer divers. Fijn dat het ook een niet al te grote groep was. Er was aandacht voor iedereen. Blij ben ik met de geluidsbestanden. Ik gebruik ze heel vaak. Vooral voor het slapen gaan. Een jaar geleden was ik gestrest en uitgeput, dankzij de wekelijkse yoga en deze workshop (A&O) voel ik mij rustig en in balans. Heel veel dank daarvoor, Janine. Je bent een top docente!" Yvonne Schouten (december 2019)

(Workshop fysiologie ademhaling)) "Ademhaling betekent veel meer dan ik gedacht had. Het beïnvloedt je hele systeem. Door dit inzicht kan ik zelf ook invloed hebben op mijn beperkingen, door mijn ademhaling te oefenen!" Margreet Kant (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Hele praktische informatie over de ademhaling afgewisseld met oefeningen die ook thuis uitgevoerd kunnen worden. Het 'boekske', waar de volledige informatie in staat, mag mee naar huis om alles nog eens rustig na te kijken. Al met al een nuttige cursus!" Anoniem (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Leerzame en leuke cursus. Ik ga er zeker mee aan de slag" José van Elderen (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Een hele leerzame dag met interessante testjes en een top docent!" Manon Goudsbloem (januari 2018)

(Workshop fysiologie ademhaling) "De dag maakte me nog meer bewust van de relatie tot de adem en de dagelijkse bezigheden. Ademen kan rust brengen. Daar moet je tijd voor nemen en tijd in investeren. Alleen dat al brengt verandering teweeg. Ik ben benieuwd wat dit de komende tijd gaat opleveren!" Anoniem (januari 2018)

"Deze workshop (Workshop fysiologie ademhaling) heeft een ruime hoeveelheid informatie gegeven wat mijn adembewustzijn heeft verrijkt. Bedankt daarvoor" Anite Jonkers (januari 2018)

"De workshop van Janine (Workshop fysiologie ademhaling) is een prachtige verdieping voor iedereen die meer wil weten over hoe de ademhaling nu eigenlijk werkt, hoe de ademhaling invloed kan hebben op je gezondheid en hoe dit alles nu precies werkt in de ademhalingsoefeningen tijdens de yogalessen. De informatie wordt heel duidelijk en laagdrempelig aangeboden, overzichtelijk ondanks de diepgang.

 

De ondersteuning via een PowerPointpresentatie helpt hierbij en de tussentijdse testjes maken dat er aan de hand van de theorie meteen uitgeprobeerd kan worden hoe het met je eigen ademhaling is.

 

Uiteraard is er ook ruimte voor uitgebreide ademhalingsoefeningen op de yogamat waardoor je meegenomen wordt in hoe bepaalde oefeningen aanvoelen en wat ze voor jou als persoon doen.

 

De syllabus die na afloop uitgereikt wordt, vormt een mooi naslagwerk voor hetgeen in de workshop behandeld is en is dankzij alle oefeningen die hierin staan ook een praktische gids voor het zelf bezig zijn met ademhalingsoefeningen.

 

Ik vind het fijn om in een aparte workshop meegenomen te zijn in de achtergrond van de ademhaling om nog beter te snappen wat we tijdens de lessen doen en waarom. Dat maakt het dan weer gemakkelijker om me helemaal te kunnen overgeven aan de oefeningen tijdens de reguliere yogalessen." Linda van Zwet (september 2017)

(Workshop fysiologie ademhaling)"Interessante en nuttige workshop met goede afwisseling tussen theorie en oefeningen. Gezien mijn ademhalingsproblemen ben ik zeker van plan tijd te investeren in oefeningen in de hoop en verwachting dat het me helpt." Jolanda van Helden (september 2017)

 

(Workshop fysiologie ademhaling) "Met de yoga zijn we veel bezig met de ademhaling en merk je in de praktijk wat dit met je doet. Deze workshop is een mooie aanvulling over de theorie hierachter. Ademhaling is belangrijk en daarom is de workshop en yoga aan te bevelen aan iedereen!" Leontine de Haan (september 2017)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Janine maakt er veel werk van om deelnemers te laten beseffen hoe je adem werkt en hen vervolgens daar ook gevoel bij te geven. Wat gaat goed, wat kan beter? En wat kun je vervolgens doen om dingen ook daadwerkelijk te verbeteren. Een hele fijne ervaring die voor herhaling vatbaar is!" Petra Bunt-van de Ven (september 2017)

(Workshop fysiologie ademhaling) "Het was een fijne, leerzame en gezellige dag!" Inge Schalk (September 2017)

 

(Workshop fysiologie ademhaling)  "We zijn begonnen met voorstellen en een duidelijk introductiefilmpje. Daarna wat theorie over de adem. Tussendoor yoga, dat was leuk en weer verder met de workshop. We kregen ook praktijkoefeningen voor de ademhaling. Na een lekkere lunch weer verder. Janine had een duidelijke PowerPoint. op het laatst afgesloten met een ontspanningsoefening. Wat mij erg is bijgebleven en waar ik ook mee ga oefenen is het focussen op de uitademing in plaats van de inademing." Ruby Schalk (september 2017)

 

(Workshop fysiologie ademhaling) "Het is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het functioneren van lichaam en geest. En je bent nooit te oud om te leren." Ria van de Wiel (mei 2016)

 

(Workshop fysiologie ademhaling)  "Ik merk dat mijn lichaam beter aanvoelt. Ik heb minder last van ongemakken. Het ademen gaat nu een stuk beter en daarmee de yogalessen ook" Jenny Gortzak (mei 2016)

 

(Workshop fysiologie ademhaling) "Ik vond het bijzonder om deze workshop te doen. Zeker als je 'verkeerd' ademhaalt helpt deze workshop om je bewust te maken van je ademhaling en het sturen van de adem naar bepaalde delen in je lijf. Het is niet ingewikkeld en de uitleg is goed." Adrie van de Water (mei 2016)